Upgrade nu naar Exsion Reporting 9

16 november 2015

Als je een Exsion supportcontract en een SQL database hebt,
kun je kosteloos upgraden naar de nieuwste versie van Exsion.
In deze versie is niet alleen de look and feel gewijzigd, maar vooral is er een aantal functionaliteiten bijgekomen. De komende jaren willen we doorgaan op het pad dat Exsion het product is waarmee je in combinatie met Excel en Power BI aan “self service BI” kunt doen. We leggen sterk de nadruk op de real time informatie die gebruikers snel de juiste inzichten geeft. De nieuwe versie van Exsion is onder de motorkap weer verder aangepast om de goede performance te blijven borgen en heeft daarnaast slimmere oplossingen voor het ophalen en bewerken van gegevens.

De vernieuwingen van Exsion 9 op een rijtje:

Look and feel
De lay-out en de kleuren van Exsion zijn aangepast aan de nieuwe huisstijl van HB Software. Hierdoor krijgt Exsion een eigen gezicht binnen de Excel ribbon.

Meer mogelijkheden om tabellen te koppelen
Het koppelen van tabellen is in Exsion 9 extra gebruikersvriendelijk en veelzijdiger gemaakt. Zo kan er nog steeds gekozen worden uit de gewenste join bij het selecteren van een tweede tabel. Ook is het met een druk op de knop mogelijk geworden om te kiezen voor het handmatig koppelen van twee tabellen. Naast de bekende join types (Inner join en Left outer join, resp. nummer 1 en 2) is het mogelijk om te kiezen voor een drietal extra types. Met deze extra types kan je het eerste record of het laatste record ophalen uit de tabellen. Ook is er een type waarmee de gegevens die niet in beide tabellen tegelijkertijd voorkomen opgehaald kunnen worden. De gevensset is daarmee al een stuk overzichtelijker en is het makkelijker om allerlei analyses te doen. Denk bijvoorbeeld aan de analyse van de klanten die in een bepaalde periode geen orders hebben geplaatst of artikelen die al een ruime tijd geen mutaties hebben gehad.

Slimmere download
Bij het ophalen van grote hoeveelheden data wil het nog wel eens voorkomen dat Excel te weinig regels heeft voor de uitvoer. Door middel van de toegevoegde “methode” in de download definitie kan ervoor gekozen worden om de gegevens bij het ophalen al te sommeren (SOM), het gemiddelde (GEM) op te halen, de kleinste waarde (MIN) en de grootste waarde (MAX) op te halen. Ook is het mogelijk om het aantal records te tellen (ANT), om zo bijvoorbeeld te bekijken hoeveel facturen er reeds verstuurd zijn naar een klant.

Gegevens van de download direct in een draaitabel
Om het gebruik van een draaitabel nog beter te ondersteunen is het in Exsion 9 mogelijk om de uitvoer van de download direct in een draaitabel te presenteren. Hierdoor kan direct gebruik gemaakt worden van de geavanceerde functionaliteiten van Excel m.b.t. het presenteren van gegevens in draaitabel vorm. Slicers, tijdlijnen en draaigrafieken zijn zo nog makkelijker in de rapportages te verwerken.

Downloads overzichtelijk combineren
Bij het plaatsen van meerdere downloads onder elkaar. Bijvoorbeeld factuurregels en creditfactuur regels, is het in Exsion 9 mogelijk om per download aan te geven dat de veldnamen niet als extra regel boven de uitvoer moet worden gepresenteerd. De koppen boven een download staat hierdoor meteen al goed. Hierdoor zal een draaitabel voor de presentatie van de totale gegevens eenvoudiger te maken zijn.