Partnerschap met XBRLreports BV

6 oktober 2016

Geen ontkomen meer aan, de XBRL-jaarrekening per 1 januari 2017!​

Controllers slaan met Excel zelf de brug naar de overheid

Met ingang van 1 januari 2017 zijn bedrijven in het kader van Standard Business Reporting (SBR) voortaan verplicht om hun jaarrekening elektronisch te deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Alleen jaarrekeningen die zijn opgemaakt in het XBRL-formaat worden dan nog door de KvK geaccepteerd. Deze verplichting heeft enorme administratieve gevolgen voor ondernemers en hun intermediairs. Simpelweg je verdichte versie van je balans op de post doen is er niet meer bij.

Voor organisaties die met Microsoft Dynamics NAV werken is er gelukkig een oplossing beschikbaar waarmee dit eenvoudig verholpen kan worden. Dit loont omdat het om veel meer gaat dan alleen de deponering van documenten voor de KvK. Denk hierbij aan de aanlevering van BTW, vennootschapsbelasting, statistische gegevens (CBS) en kredietrapportage aan banken. Heb je je zaken op orde, dan kun je met een druk op de knop ervoor zorgen dat de benodigde gegevens bij de juiste instanties terechtkomen.

De combinatie van Exsion Reporting van HB Software BV en XBRLreports van XBRLreports BV biedt een oplossing die het hele traject van aanlevering ondersteunt:

  • Met XBRLreports kun je gegevens afbeelden conform de door de overheid opgestelde definities (taxonomie).
  • Met Exsion Reporting haal je gegevens uit de Microsoft Dynamics NAV-database.
  • Met XBRLreports verstuur je vervolgens deze gegevens veilig over het netwerk met het benodigde certificaat, dat volledig in de software is geïntegreerd.
     

Over HB Software

HB Software is een gecertificeerde Microsoft Dynamics NAV-specialist en leverancier van brancheoplossingen voor vastgoedprojecten, bouwtoelevering en internationale handel. HB Software is de bouwer van Exsion Reporting voor NAV en AX.


Achtergrondinformatie Exsion Reporting voor NAV
In Exsion Reporting hoef je rapporten maar één keer te maken, om ze daarna keer op keer door Exsion aangereikt te krijgen wanneer dat nodig is: actuele informatie, analyses en managementinformatie met één muisklik. Er is direct inzicht in winstmarges en andere essentiële gegevens.
 Lees meer.

Over XBRLreports BV
XBRLreports BV heeft in juni 2015 een nieuwe Excel-toepassing geïntroduceerd, waarmee het veel makkelijker is om XBRL rapportages te verzenden naar overheidsinstanties en banken.  

“XBRLreports integreert naadloos in bestaande Excel-applicaties. Het is de meest laagdrempelige toepassing voor XBRL-communicatie met overheidsinstanties en banken.”

www.XBRLreports.nl

Meer informatie Kamer van Koophandel