HW Wonen kiest voor HB Vastgoed

29 juli 2015

Met trots verwelkomen wij Stichting HW Wonen in onze klantenkring.

HW Wonen is een moderne woningcorporatie in Oud Beijerland en beheert onder het motto “Thuis in de Hoeksche Waard” circa 10.000 (huur)woningen in de Hoeksche Waard.

Voor zowel de vastgoedontwikkeling als  het  vastgoedbeheer was HW Wonen op zoek naar een goede software oplossing. Er werd de tijd genomen om zich te verdiepen in de mogelijkheden. Zo werden er diverse organisaties bezocht om praktijkvoorbeelden te bekijken en te analyseren. Daarna vond er een strak geregisseerd selectietraject van aanbieders plaats. Uiteindelijk kozen ze voor onze HB Vastgoed oplossing. Met deze software krijgen ze meer grip en inzicht in hun uitgebreide projectenportefeuille voor zowel nieuwbouw als onderhoud.

Bert van der Ent, Manager Bedrijfsvoering bij HW Wonen: “Wij gaan uit van onze eigen kracht en werken van daaruit graag samen met de mensen om ons heen. HW Wonen is betrokken bij de Hoeksche Waard. Wij voelen ons verantwoordelijk voor goede huisvesting en de kwaliteit van wonen. Daarvoor moet je processen inrichten en de juiste partner selecteren.”

HB Vastgoed het juiste instrument
Al jaren ondersteunen wij diverse woningcorporaties bij het ontwikkelen van nieuwbouw- en onderhoudsprojecten. Met heldere calculaties en transparante presentaties voor de projecten portefeuille krijgt het Management Team de juiste instrumenten om risico’s af te wegen en voortgangsbesluiten te nemen. Met de zekerheid van een solide administratie waarbinnen begrotingen en budgetten de opdracht verstrekkingen aansturen en factuurstromen geen verrassingen kennen.

Alle informatie in één centrale database die met moderne rapportagefunctionaliteit wordt ontsloten, dus volledig in control. Kortom, met volledige inzicht uitgebreide woonprojecten opzetten, bouwen, beheersen en verhuren zonder een cent te verliezen.

In de oplossing voor HW Wonen zijn o.a. de volgende branchespecifieke functionaliteiten opgenomen: uitgebreide projectadministratie, prognose, calculatie, opdrachten & verplichtingen met interfaces met andere applicaties zoals  GO (Ortec), IBIS MAIN (IBIS), Klantvenster (TECHXX) en de daarbij behorende vastgoed- en managementrapportages middels Exsion Reporting.

HB Vastgoed zal bij HW Wonen ingezet worden naast de reeds bestaande applicatie BIS (van NCCW).