Exsion en Power BI

1 april 2016

Power BI is een toolset waarmee u als gebruiker in staat bent om van uw eigen Business Intelligence behoeften te voorzien. Het is gebaseerd op Microsoft office 365 en er kan gebruik worden gemaakt van zowel de desktopversie als de onlineversie. Power BI in combinatie met O365 biedt een portaal waar gebruikers gemaakte content kunnen delen met andere gebruikers, evenals gegevensvernieuwing, het managen van gateways en geavanceerde functies zoals Q&A (Vraag en antwoord). ​

Power BI heeft een veelheid van verbindingen beschikbaar die een gebruiker kan maken. Zo is het mogelijk om met Exsion een directe verbinding te maken met NAV om er vervolgens mee te rapporten. Data uit verschillende bronnen zijn ook mogelijk. Power BI laadt deze gegevens in waarna aan de slag kan worden gegaan met grote hoeveelheid data. 

Microsoft heeft gestreefd naar bereikbaarheid van de data op meerdere platformen. Met behulp van HTML 5 en mobiele apps voor Windows OS, IOS en Android kan de gebruiker op vrijwel elk apparaat rapporten raadplegen. 

Het grote verschil tussen Excel en Power BI is de manier van visualiseren. Power BI biedt meer inzicht bij het analyseren van data om bijvoorbeeld verbanden snel te zien maar het is ook een stuk overzichtelijker. 

Een ander groot verschil is de performance. Waar Excel moeite heeft bij het analyseren van grote aantal data, klik je met Power BI er moeiteloos doorheen. 

Wanneer Power BI Desktop is geïnstalleerd kunt u meteen aan de slag met het ophalen van gegevens. De gegevens die gebruikt worden zijn data die voortvloeien uit Exsion downloads. U kunt dus dezelfde manier uw data uit NAV halen om vervolgens te visualiseren binnen Power BI.

Deze link helpt je op weg om Power BI te leren kennen!

Voorbeeld van een Power BI Rapport

Voorbeeld van een verkooprapport​​