Steden bouwen en geen cent verliezen

route

Woonstad Rotterdam

In onze cases laten we je zien welk werk onze software voor klanten verzet. Herken je jullie in een case, en zou je graag in contact komen met een referentie? Laat het ons weten, dan brengen we jullie in contact.

Als je steden bouwt

Hun wereld

Geen administratie is uitgebreider dan de administratie van een woningcorporatie als Woonstad Rotterdam. Zo’n 140 projecten per jaar, van architectuur tot oplevering. Bovendien kijkt de planning jaren vooruit. Iets wat over vijf jaar pas bewoond moet zijn, ligt nu al bij de architect op de tekentafel.

Op alles een antwoord hebben

Hun uitdaging

Grote woonprojecten kunnen opzetten, ontwikkelen, bouwen en verhuren, over de koers van enkele jaren per project. Alle verschillende werkzaamheden die daarbij komen kijken roepen de meest uiteenlopende vragen op. Wanneer moet je grond kopen? Wat zijn de totale projectkosten op dit moment? Hoe beter Woonstad Rotterdam in staat is die vragen die beantwoorden, hoe efficiënter hun proces wordt.

Er meer instoppen dan je nodig hebt

Ons inzicht

HB Vastgoed kan Woonstad Rotterdam helpen om iedere mogelijke vraag te beantwoorden. Een soort self-service Business Intelligence. Wel is het dan nodig die vragen bij de inrichting van het systeem al te kennen. In zo’n complexe wereld als die van Woonstad Rotterdam ligt daar de grootste uitdaging: kun je nu al alle vragen benoemen die je mogelijk tegen het lijf gaat lopen?

Antwoorden die geen tijd kosten

Het resultaat

Woonstad Rotterdam is een ervaren organisatie. Samen met key users is HB Vastgoed erop ingericht om de meest uiteenlopende vragen te beantwoorden. Er móet meer inzitten dan je nodig hebt. Zo kun je dwarsdoorsnedes maken van ieder project, in antwoord op iedere vraag die in je werk kan ontstaan. Het oproepen van de rapporten gaat in een mum van tijd, waardoor Woonstad Rotterdam nu ook kan voldoen aan deze nieuwe tijd waarin woningcorporaties nu eenmaal meer moeten doen met minder. Alles op je af zien komen, ook als dat een stortvloed is.

Producten in deze case

Onze producten

Steden bouwen en geen cent verliezen

Het laat zich raden dat er over zo’n complexe wereld als die van een woningcorporatie veel meer te vertellen valt. Benieuwd naar andere inkijkjes in het verhaal van Woonstad Rotterdam, of weten hoe HB Vastgoed voor jullie zou werken?

Neem contact met ons op