Een magazijn waarin je niets meer weggooit en nooit meer mispakt

route

Weleda

In onze cases laten we je zien welk werk onze software voor klanten verzet. Herken je jullie in een case, en zou je graag in contact komen met een referentie? Laat het ons weten, dan brengen we jullie in contact.

Als je snel groot bent geworden

Hun wereld

Weleda is een bekend merk bij de drogist. De producent van natuurlijke verzorgingsproducten en antroposofische (zelfzorg)geneesmiddelen heeft vestigingen in 56 landen. Hoofdkantoor Benelux is gevestigd in Zoetermeer. Voor de deur ligt een prachtige kruidentuin. Dat is geen marketing: Weleda produceert in het groot vanuit Zwitserland, Duitsland en Frankrijk, en in het klein vanuit de kruidentuin op iedere locatie.

Totaal verschillende markten bedienen

Hun uitdaging

De productie en distributie van Weleda Benelux speelt op drie niveau’s: een internationale groothandel, een webshop voor particulieren en professionals en bestellingen op recept. Dat zorgt voor een magazijn met losse artikelen én grote pallets door elkaar. Een goede balans tussen de kwaliteit van de productie en een vlotte logistiek maakt voor Weleda het verschil.

Logistiek simpel maken

Ons inzicht

Toen zij klant werden draaide er een standaardpakket van Microsoft Dynamics bij Weleda. Wat de farmaceut echter zou helpen was een goed Warehouse Management Systeem, gekoppeld aan Dynamics NAV. En dat bereik je niet met standaard. Samen met de eindgebruikers bij Weleda - op kantoor, op de kwaliteitsafdeling en in het magazijn - konden we een serie HB Bouwstenen oplossingen creëren die het één en ander aan elkaar knoopte.

Nooit meer mispakken

Het resultaat

Weleda werkt tegenwoordig in twee magazijnen. Bestellingen komen binnen in Dynamics NAV, waarna een pakbon met routing wordt samengesteld voor de orderpickers. De nieuwe manier van werken zorgt voor minder incourante producten en een gestroomlijnd orderproces. In 2011 kregen wij de opdracht om het HB Bouwstenen pakket wat nu bij Weleda Benelux draait, klaar te maken voor andere landen. Zo kan de manier van werken ook op andere locaties overgenomen worden.

Producten in deze case

Onze producten

Een magazijn waarin je niets meer weggooit en nooit meer mispakt

Het magazijn van Weleda is een hele nieuwe wereld geworden. Maar de wereld van Weleda is nog groter. Wil je meer horen over wat HB Components voor hun kwaliteitsbewaking heeft gedaan? Of hoe eenvoudig Weleda Benelux rapporteert aan het hoofdkantoor? We vertellen je er graag meer over!
______________________________________________________________
ARTIKEL:
Weleda turned their warehouse in the Netherlands into an effective warehouse with the WMS solution from Tasklet Factory (Partner HB Software). 


Weleda started to investigate the WMS market in 2011.

“ We wanted a warehouse management solution where we could use scanners at    our warehouse, so we could keep better track of receive, put-away and pick orders ” says Onno Rietveld, IT manager at Weleda. “ The goal for us,  was to do things faster, make fewer mistakes and save some time”. Weleda made some assumptions about how much time they could save. “ I guess we will have a fast ROI. The many hours we spent at ineffective work before implementing the WMS solution from Tasklet Factory didn’t give us any value for our business. “ Says Onno. Moreover they don’t have to work with papers anymore at Weleda.

Lees het hele artikel (ENG)

Neem contact met ons op