Internationaal handelen van achter je bureau

route

Source

In onze cases laten we je zien welk werk onze software voor klanten verzet. Herken je jullie in een case, en zou je graag in contact komen met een referentie? Laat het ons weten, dan brengen we jullie in contact.

Een speelveld groter dan je blikveld

Hun wereld

Vanuit het hoofdkantoor op het Noordereiland in Hoorn houdt Source Food het vriestransport van hun vleesproducten in de gaten. Tientallen schepen met honderden containers over alle oceanen verspreid. Source Food sluit leveringscontracten voor de in- en verkoop van haar vlees en gevogelte in alle uithoeken van de wereld.

Goedkoop zijn in kleine marges

Hun uitdaging

Het bedrijf opereert in een complex speelveld. Klanten kunnen uit het ene werelddeel komen, terwijl hun bestelling misschien in het andere werelddeel staat. Tegelijkertijd zijn de prijzen op de markt continu in beweging. Het sluiten van een contract - wat zelden zonder onderhandelen gaat - moet snel gebeuren.

Het blikveld maximaal vergroten

Ons inzicht

Source Food’s toverwoorden om bij de beste te blijven horen zijn overzicht en inzicht. Overzicht over het logistieke deel van de operatie maakt het voor Source Food makkelijker om een goede service te verlenen. Inzicht in het commerciële deel zorgt ervoor dat Source Food van te voren precies weet wat ze op een leveringscontract kunnen verdienen, zodat ze de beste prijs kunnen blijven bieden.

In een paar seconden antwoord

Het resultaat

HB SmartTrade heeft bij Source Food een systeem van Word documentjes en Excelsheets vervangen. Of beter gezegd: HB SmartTrade geeft aan de oude manier van werken een logisch vervolg. De slimme database achter Exsion en Microsoft Dynamics NAV brengen alle verschillende gegevens samen. Elk rapport of overzicht wat voor het team van Source Food relevant kan zijn is binnen enkele seconden op te vragen. Welke prijzen op de wereldmarkt gelden, welke verdiensten er aan een contract zitten en zelfs waar ter wereld een levering van een klant zich op dat moment bevindt. Precies weten wat er aan de hand is. Ook als je naar de hele wereld kijkt.

Producten in deze case

Onze producten

Internationaal handelen van achter je bureau

De wereld van Source is zelfs nog wat groter dan we in dit voorbeeld laten zien. Weten welke impact HB SmartTrade nog meer had op het werk van Source? We vertellen je graag meer!

Neem contact met ons op